»

Marmeladecake

weekend,zoet — desiree // 18 June 2010

IMG_8232-citruscake

Deze cake maak je zonder boter, maar met olijfolie. Daar wordt ie stoer van. Ook stoer: een sinaasappel en een citroen in hun geheel koken. Machtig interessant. Weinig suiker, ook nog. Allemaal in deze cake. Het is wel wachtcake: zijn die amandelen al afgekoeld, zijn die citrii al poreus, zijn de eieren al op kamertemperatuur en godverdomme nu heeft ie dus te lang in de oven gestaan. Op een gegeven moment blijkt wachtrek er toch uit te kunnen.

Een tweede exemplaar staat NU op mijn aanrecht af te koelen en enorm zuiging uit te oefenen. De eerste was za-lig op een paar punten na. De olijfolie proefde na. Hij had een zwarte jas aan. Ik vergat sinaasappelmoes. Met pijn in ‘t hart gaf ik 1/4 weg, aan A voor P, die troostcake verdiende (hoewel dan wel betere, en meer, maar de rest was al ‘verwerkt’). En daarom herbakte ik, zodat P morgen deze hopelijk betere kan testen. En dat oranje dan wint van Japan. Zin in!

(Lees verder…)

Masala tea

drankje,zoet — desiree // 31 January 2010

IMG_7772-masala-tea

Masala tea, of masala chai, is gewoon kruidenthee. Masala = kruiden, chai = thee. Je kan moeilijk of makkelijk doen over kruidenthee, maar als je een beetje oplet, is het vaak gewoon een kwestie van lekker. Neem nou masala tea: van peperkorrels krijg je het warm, kardamom is zacht voor je keel, gember smaakt en ruikt zoet en van hete melk word je rozig. Daar dan weer sterke zwarte thee overheen, kruidnagel voor een bittertje en je mok zit vol met wakker en warm. Recept komt voort uit de overlevering van Indiër tot ondergetekende witneus.

Oh en niets van de ingrediënten bij de Appie kopen: bij Turk of toko zijn je euro’s een joet waard.

(Lees verder…)

Kwarkmarmeren brownies

weekend,zoet — desiree // 8 March 2009

img_6842-edit-publicatie

Toen ik deze brownies meenam naar m’n werk om als ‘jarig smopje’ (ik citeer de liefhebber) aan collega’s te trakteren, werd ik meermalen om ‘t recept gevraagd. Dus mochten ze nog ‘n keer! :)

Bij deze: dubbel tried and tested. Printen, plastificeren en proefondervinden!

(Lees verder…)

Pompoentaart

weekend,zoet — Tags: — desiree // 14 December 2008

img_6403-publicatie2

Koken is leuk, bakken is klote. Maar deze grotemensentaart (niet achterlijk zoet) mislukte niet, dus dagenlang pret van gehad, met kleine scoopjes demi-crème fraiche. Het kloten valt best mee, want tussendoor vooral veel wachten.

(Lees verder…)

Pompoen met gecarameliseerde sjalotten

groenten,vega,weekend,zoet — Tags: — desiree // 9 December 2008

img_6099-publicatie3

 

Goddelijk Marokkaans. Werkt de dag erna uitstekend als koude, vega lunch of gezonde snoephap (zoek de calorieën van pompoen maar op, weinig mis mee als je de suiker wegdenkt)

(Lees verder…)

Carrot cake

weekend,zoet — Tags: , , — desiree // 4 October 2008

Wortelcake smaakt niet naar wortel, maar naar een soort kruidkoek. Bovendien kost het maken weinig tijd, kan het bijna niet mislukken en is het dead cheap. Die uit dit recept is extra extra moist.

(Lees verder…)

Geroerbakte kip met ananas

doordeweeks,groenten,vlees,zoet — Tags: , — desiree // 8 September 2008

Geroerbakte kip met ananas en lente-uiAnanas in een hoofdmaaltijd is eigenlijk altijd een beetje stom; iets met kinderfeestjes en Chicken Tonight. Maar jezus! DIT IS BRILJANT! Wel jammer dat de ananas al niet meer in de maand is.


(Lees verder…)

Rode uienchutney

dip of saus,groenten,stoven,vega,weekend,zoet — desiree // 10 August 2008

Lekker bij een biefstuk of als dip bij spare ribs, kluifkippetjes of bij verschillende soorten kaas.

(Lees verder…)

Chocolade-carameltoffee van matzes

weekend,zoet — Tags: , — desiree // 13 July 2008

img_5694-publicatie

Een drielaagse, goddelijke calorieënbom, dit. De bodem is van matzes, daarbovenop komt een laag caramel, dan een laag chocola. Erbovenop sprinkles grof zeezout.

(Lees verder…)

Geroosterde lente-ui

doordeweeks,groenten,vega,zoet — Tags: , , — desiree // 12 June 2008

Geroosterde lente-ui

Dit wordt een soort snoep, op deze manier. De vieze jasjes van de lente-uitjes trek je ze uit, het zachte blad kort je een beetje in en dan leg je ze vier minuten aan twee kanten op een gloeiend hete grillpan.

(Lees verder…)

Next Page »