»

Groentecrumble

doordeweeks,groenten,lunch,salade,taart of quiche,vega — desiree // 12 December 2010

IMG_8409-groentecrumble

Op internet vliegen de kruimelrecepten je om de oren in de herfst en winter. Vaak bovenop appel, soms aardbei-rabarber, of pruimen. Die zijn heerlijk, dus die ga ik niet nog een keer hier neerzetten. Maar als je dan verlegen zit om een makkelijk groentebijgerecht, dan doe je dit. Alles wat onder de crumble zit, wordt zoet. Erbij een lekker worstje + pasta of stoofvlees + puree. Ofzoiets.

(Lees verder…)

Sandwich met kip en roomkaas

lunch,vlees,weekend — desiree // 13 May 2010

IMG_8055-sandwichBammen die zich prima lenen om indruk te maken. Vooral als je de korstjes eraf snijdt, ze dubbel stapelt en aan een funky prikker rijgt. Leuk voor een feestje, niet doen als je ze zelf naar binnen gaat schuiven, dat geboetseer aan een stel boterhammen is vooral nodeloos snobby.

(Lees verder…)

Spaghetti met asperges en zalm

doordeweeks,lunch,vis — Tags: , — desiree // 25 April 2010

<foto verwijderd wegens abominabel. inzicht komt met de jaren>

Het opheffen van stilte doe je natuurlijk het liefste met iets wat fenomenale indruk maakt. Een clichématig ‘tongstrelende dis die je papillen in opperste staat van smachting achterlaten. Tadaa! Asperges, zalm, een frisje citroen en dat alles aan elkaar geroomd.

Wel even echte zalm gebruiken, iets wat er uitziet alsof het uit één vis komt. Of plakzalm ook echt bestaat, ik weet het niet. Maar ik ken vrieszalm die er geklei’d uitziet en waar enge witte prut uit komt als je het stoomt. Weggooien en heuse zalm gaan halen, want het is rubber.

(Lees verder…)

Pittige mosselen a la curry

doordeweeks,lunch,stoven,vis — Tags: — desiree // 30 August 2009

Helaas geen foto, dus je zult het met je verbeelding moeten doen. Snel klaar te maken en het levert een leuke bouillon op om de volgende dag een visgebaseerde soep of pasta mee te maken.

(Lees verder…)

Pasta in peterseliesaus

doordeweeks,groenten,lunch,vega — Tags: — desiree // 9 August 2009

img_7582-pasta-peterselie

En hier is nou eens niks van ‘light’ in te herkennen.

(Lees verder…)

Linzensalade met appel en komijn

groenten,lunch,salade,vega — Tags: , — desiree // 7 May 2009

Linzensalade met appel en komijn

Ligt het aan mij of zijn linzen opeens hip en modern geworden, de afgelopen jaren? Ik zie ze tegenwoordig zelfs onder dure vis, geconfijte eendenboutjes en sjieke salades. Zoals deze.

(Lees verder…)

Geroosterde kip met marokkaanse salsa

lunch,vlees — Tags: , — gerben //

Parkvoer.

(Lees verder…)

Risotto met erwtjes, chorizo en munt

doordeweeks,lunch,vlees — desiree // 24 March 2009

Goed lentehapje voor doordeweeks. In tegenstelling tot waar ze je allemaal bang voor maken, is onafgebroken in je risotto roeren een beetje onzin. Tenminste, ik kom altijd weg met af en toe een zwengel.

(Lees verder…)

Japanse zalm met sesamkorstje, op noodles

doordeweeks,groenten,lunch,vis,weekend — Tags: — desiree // 18 February 2009

img_6707-publicatieEen moot zalm, da’s nogal wat. Zo Veel en zo Vis. Maar gisteren zag ik dat de zalm in de sale was bij de appie. En al googlend vond ik. Dit dus. Wat jij nu vindt. GA NAAR DE AP! DIT IS NIET ZOMAAR ZALM. Ik heb het staand opgegeten. Ugly Betty moest uit. Katten werden weggeschopt. De iPhone ging op stil (!). Het raam ging dicht. De spuitbus met Japanse uitlaatgassen ging leeg. IK WERD EEN JAPANNER. IK EET ALLEEN NOG MAAR DIT.

(Lees verder…)

Tomatensoep van geroosterde tomaten en meer

groenten,lunch,soep,vega,weekend — Tags: — desiree // 10 February 2009

img_6203-publicatie
Eerlijksmakend tomatensoepje, verre van saai. Ik heb dit soepje eens ‘verloren’ aan mensen die vonden dat het niet smaakte (zat geen shitload aan zout in) en dat was pijnlijk, want dit smaakt zoetig naar puur, duur en dankbaar als je smaakpapillen niet verkloot zijn :-)

(Lees verder…)

Next Page »