»

Abrikozenlinzensoep

doordeweeks,groenten,soep,vega — Tags: , — desiree // 18 December 2010

IMG_7915-abrikozenlinzensoep

Soep voor om te eten! Erbij: goed turks brood, een bakje houmous, eventueel een paar gebakken merquez worstjes of zelfs lamskoteletjes. Opeten en naar bijna-stuitjes-brekende mensen kijken buiten, vanuit je comfy homezone.

(Lees verder…)

Bouktouf

doordeweeks,groenten,soep,vega — desiree // 18 July 2010

IMG_8135-bouktouf

Groentensoepje met citroen als ondersteuner, dus prima voor dit soort zomerse dagen waarop het weer een beetje hysterisch is. Kwartiertje werk en dan heb je dit Algerijnse groentensoepje. Het soepje lijkt wel echt een minderwaardigheidscomplex te hebben, maar dat is soms juist wel lekker. Gewoon puur en eerlijk. Prima als je al de hele week vieze dingen in je hoofd hebt gestopt of de inspiratie tot alweer een salade je ontbreekt.

Goed stukje brood erbij, klaar.

(Lees verder…)

Noodle soup met gegrilde kip

doordeweeks,soep,vlees — Tags: , — desiree // 15 November 2009

Misosoep

Met het woord noodle soup klooi je niet. ‘Soep’ gaat ‘m niet worden, net zo min als ik ‘noedels’ door de vingers kan zien. Dus iedereen die ik in Google Analytics binnen deze site op noodle soep zie zoeken die wordt voor life geband.

(Lees verder…)

Mexicaanse griepsoep

groenten,soep,vlees — Tags: — desiree // 2 September 2009

Mexicaanse griepsoep

Pittig Mexicaansig tomatenkipmaaltijdsoepje. Ik vind het fantastisch dat er recepten bestaan waar je een halve pot salsadip in gooit en dat het resultaat nog steeds verbluffend is. Hatsee!

(Lees verder…)

Indonesische Soto Ayam

soep,vlees,weekend — desiree // 27 February 2009

img_6600-publicatieEen not so grand foto van een very grand soepje. Kwa foto’s verwacht ik enige verbetering: ik kreeg gisteren van mijn überliefhebber een hele vette macro-lens en een erg cute lichttentje. Pre-birthday presents, waar ik heel graag mee wil spelen :)

(Lees verder…)

Tomatensoep van geroosterde tomaten en meer

groenten,lunch,soep,vega,weekend — Tags: — desiree // 10 February 2009

img_6203-publicatie
Eerlijksmakend tomatensoepje, verre van saai. Ik heb dit soepje eens ‘verloren’ aan mensen die vonden dat het niet smaakte (zat geen shitload aan zout in) en dat was pijnlijk, want dit smaakt zoetig naar puur, duur en dankbaar als je smaakpapillen niet verkloot zijn :-)

(Lees verder…)

Ribollita

doordeweeks,groenten,soep,vlees — Tags: — desiree // 28 January 2009

Ribollita

Dit is de lekkerste maaltijdsoep die ik ooit heb gemaakt. De gepureerde witte bonen maken ‘m romig zonder dat er vet aan te pas komt…

(Lees verder…)

Mulligatawny (een simpele variant)

doordeweeks,soep,vlees — Tags: , — desiree // 10 January 2009

Brits-Indiaas, gevuld soepje waar een miljoen variaties op is. Deze is voor snel resultaat, dus zonder gedoe met tig kruiden vijzelen. Wil je een meer authentieke versie, dan neem je deze. Die van de Soup Nazi lijkt me ook leuk :-)

(Lees verder…)

Knolselderijsoep met een vleugje appel

groenten,lunch,soep,vega,vlees — Tags: , — desiree // 4 January 2009

Snoepsoep nummer twee!

(Lees verder…)

Bietensoep met abrikozen

doordeweeks,groenten,lunch,soep,vega — desiree // 24 October 2008

Bietensoep met abrikozen

Snoepsoep!

(Lees verder…)

Next Page »