»

Thaise vis met citroen-koriandersaus

doordeweeks,vis — Tags: , , — desiree // 12 February 2008

Dit recept is oorspronkelijk met gamba’s. Wel even pellen dan, voordat ze rauw in de marinade gaan, want dan trekken ze de marinade mooi mee als ze kromtrekken (van mijn liefhebber geleerd!).

(Lees verder…)

Char siew

vlees — Tags: , , — gerben // 9 February 2008

Of char siu, cha siu en zelfs chashao volgens de wikipedia. Zoet geroosterd varkensvlees met de kenmerkende rode randjes.

(Lees verder…)

Tomatensoep

doordeweeks,groenten,soep — Tags: , — desiree // 6 February 2008

tomatensoep

Leuke manier om een groentela vol tomaten te legen. Eerlijke, zachtzurige tomatensoep, rijk afgemaakt.

(Lees verder…)

Thaise groene curry

doordeweeks,groenten,vlees — Tags: , — gerben //

Thais eten is ontzettend prettig om in je mond te stoppen. Minder prettig is het klaarmaken ervan. De ingrediƫnten zijn relatief duur en vaak lastig te krijgen bij de gemiddelde supermarkt. Wat ook niet helpt, is dat roerbakken eigenlijk hartstikke saai koken is. Geen tijd om rustig onder het genot van een wijntje een beetje te pielen in de pan. Kortom, thais is iets wat anderen voor je koken.

(Lees verder…)