Spaghetti alla Gricia

Na onze week Rome ben ik pasta gaan studeren en deze heb ik nu wel down. Het is een melt van een stuk of vier Italiaanse recepten, die ik met handen en voeten vertaald heb. Als je goeie olie, wijn en pasta gebruikt, wordt dit echt ontzettend lekker.

Continue reading Spaghetti alla Gricia

Crispy kip

Ik heb twee keer Kentucky Fried gegeten. Eén keer liep ik een voedselvergiftiging op en de andere keer kon ik, ondanks milde kater, maar twee kluifjes op en dat is opmerkelijk in dergelijke staat. Het is gewoon echt het smerigste junkfood wat er bestaat. Daarom een experiment crispy kip, voor door sla of pasta of op broodje.

Continue reading Crispy kip

Pasta met pancetta en pesto van walnoten en rucola

Misschien niet heel erg authentiek Italiaans, maar wel fucking lekker. Ik eet ‘m dan ook al twee dagen, wegens de enorme berg rucolapesto. Morgen gaat het laatste restje mee naar school om daar dik op een bammetje of cracker te smeren en af te stapelen met tomaat en kaas. Dit recept kan ook best met ontbijtspek of helemaal zonder vlees, maar da’s in het eerste geval beduidend viezer en in het tweede gewoon minder spannend. Oh en crispy kip erbij, dat kan ook.

Continue reading Pasta met pancetta en pesto van walnoten en rucola

Koreaans stoofvlees

Gisteren snel uitgezocht als iets wat makkelijk te maken was en weinig toezicht nodig had. Want er moest de hele dag hard gewerkt worden aan wereldvrede.

Continue reading Koreaans stoofvlees