»

Citroen-yoghurtcake met rood fruit

zoet — Tags: , — desiree // 17 April 2008

img_5366-publicatie

Het wintermoe’e lijf moest iets bakken. Aldus geschiedde. Het resultaat was niet perfect, maar ik denk dat ik snap hoe dat komt.

(Lees verder…)

Koolsalade met citroen-muntdressing

doordeweeks,groenten,vega,weekend — Tags: , , — desiree // 14 April 2008

Superfris, zomers bijgerecht, ideaal voor op het balkon of bij de bbq. En ook nog es gezond. Jezus, wat een moralistisch *%&#*-gerecht eigenlijk.

(Lees verder…)

Filosoof

stoven,vlees,weekend — Tags: , , — desiree //

Leuk om klaar te maken, deze ovenschotel, met een soort omgekeerde roux die heel authentiek Hollands smaakt, zonder dat je weet waarom. Het heet Filosoof vanwege ‘de neiging van een wijsgeer om eenvoudige waarheden moeilijk te laten klinken. Gerecht stamt uit de jaren vijftig, toen Nederlanders sobere gerechten opfleurden met een scheut likeur’ (zegt het kookboek).

(Lees verder…)

Black pepper noodles

doordeweeks,groenten,vlees — Tags: , , , , — gerben // 8 April 2008

Persoonlijk vind ik koken voor 1 persoon helemaal niet zo vervelend als men wel zegt. Wijntje erbij, muziekje, beetje peinzen over de staat van de wereld. Gaat allemaal prima. Lastig vind ik wel dat The Day Before dicteert wat er vandaag gegeten wordt. Na de noodle soep van gisteren was er nog biefstuk, taugé en lente-ui over. Misschien dat daar nog iets origineels van te maken is. Maar als je dan ook nog een halve rode paprika vindt in de groentela staat wel vast dat je iets roerbakkerigs gaat doen.

(Lees verder…)

Chili beef ramen (valsspelen)

doordeweeks,soep,vlees — Tags: , , , — gerben // 7 April 2008

Bijna perfekt, later meer hierover, door-de-weeks voedsel. Snel, smakelijk, bijna niet te verknallen, soort van gezond (later echt meer) en relatief goedkoop.

(Lees verder…)