Citroen-yoghurtcake met rood fruit

img_5366-publicatie

Het wintermoe’e lijf moest iets bakken. Aldus geschiedde. Het resultaat was niet perfect, maar ik denk dat ik snap hoe dat komt.

Continue reading Citroen-yoghurtcake met rood fruit

Koolsalade met citroen-muntdressing

Superfris, zomers bijgerecht, ideaal voor op het balkon of bij de bbq. En ook nog es gezond. Jezus, wat een moralistisch *%&#*-gerecht eigenlijk.

Continue reading Koolsalade met citroen-muntdressing

Filosoof

Leuk om klaar te maken, deze ovenschotel, met een soort omgekeerde roux die heel authentiek Hollands smaakt, zonder dat je weet waarom. Het heet Filosoof vanwege ‘de neiging van een wijsgeer om eenvoudige waarheden moeilijk te laten klinken. Gerecht stamt uit de jaren vijftig, toen Nederlanders sobere gerechten opfleurden met een scheut likeur’ (zegt het kookboek).

Continue reading Filosoof

Black pepper noodles

Persoonlijk vind ik koken voor 1 persoon helemaal niet zo vervelend als men wel zegt. Wijntje erbij, muziekje, beetje peinzen over de staat van de wereld. Gaat allemaal prima. Lastig vind ik wel dat The Day Before dicteert wat er vandaag gegeten wordt. Na de noodle soep van gisteren was er nog biefstuk, taugé en lente-ui over. Misschien dat daar nog iets origineels van te maken is. Maar als je dan ook nog een halve rode paprika vindt in de groentela staat wel vast dat je iets roerbakkerigs gaat doen.

Continue reading Black pepper noodles

Chili beef ramen (valsspelen)

Bijna perfekt, later meer hierover, door-de-weeks voedsel. Snel, smakelijk, bijna niet te verknallen, soort van gezond (later echt meer) en relatief goedkoop.

Continue reading Chili beef ramen (valsspelen)