Roti kip (of vega)

Niet geweldig om naar te kijken. Wel geweldig om te ruiken en om in je hoofd te stoppen. Het prutje is dermate lekker dat vlees ook weg kan blijven als je vegetariër bent!

Continue reading Roti kip (of vega)

Spaghetti Carbonara

img_6249-publicatie

Echte carbonara. Bevestigd door talloze uit het Italiaans vertaalde recepten (met handen,  voeten en Babelfish) en door de Zilveren Lepel. Hier mag je me echt voor wakker maken. Liefst in Italië :)

Continue reading Spaghetti Carbonara

Pompoentaart

img_6403-publicatie2

Koken is leuk, bakken is klote. Maar deze grotemensentaart (niet achterlijk zoet) mislukte niet, dus dagenlang pret van gehad, met kleine scoopjes demi-crème fraiche. Het kloten valt best mee, want tussendoor vooral veel wachten.

Continue reading Pompoentaart

Pompoen met gecarameliseerde sjalotten

img_6099-publicatie3

 

Goddelijk Marokkaans. Werkt de dag erna uitstekend als koude, vega lunch of gezonde snoephap (zoek de calorieën van pompoen maar op, weinig mis mee als je de suiker wegdenkt)

Continue reading Pompoen met gecarameliseerde sjalotten

Marokkaanse gehaktballetjes in citroensaus

Het lijkt een hoop werk, maar dat valt heus mee, zeker met leuk gezelschap en een wijntje erbij. En als je gasten krijgt, kun je het prima vantevoren voor bereiden, dus nada stress…

Continue reading Marokkaanse gehaktballetjes in citroensaus

Paella met varkensvlees en chorizo

img_6051-publicatie2

 

Continue reading Paella met varkensvlees en chorizo

Surinaamse zuurkool

Dit is inmiddels m’n favoriete manier van zuurkool. Alle credits gaan naar Charmain, die dit laatst tot enorm genoegen voor ons maakte (en mij ‘t recept mee liet schrijven).

Continue reading Surinaamse zuurkool