Indiase pompoen en… weggeef!

Indiase pompoenPompoen staat voor mij onbetwist op nummer 1 van de afgelopen jaren nul. Lumineuze ontdekking. Oh en Indiaas voedsel, maar dat wordt vervolgd met meer en beter nadat Gerben en ik daar een leuk aantal weken vers levenssap opdoen. Want het verdient bijvul.

En, maar, ook! Je hebt de kruiden uit deze combo of zips winners waarschijnlijk niet zomaar in je keukenkastje rondslingeren. En dat is jammer, want ook jij moet dit kunnen maken. Omdat je het waard bent.

Daarom bestaat de eerste kombuizerenweggeef ooit uit een Indiaas kruidenstartpakket. Geen kinderspel met korianderzaadjes en komijn, dat zou easy zijn. Nee, flikkerse bendes aan kruiden. Rare dingen, waarmee je eindeloos lekkers in elkaar kunt zetten. Butter chickens. Biryani’s. Champignoncurries. Yoghurttaters. Hoe te winnen? Antwoord in de comments op de vraag:

Wat is, kwa eten, jouw lumineuze ontdekking van de jaren nul?

Ik en Gerben jureren uiteraard, volledig criterialoos. Het helpt wel als je ook actief www.top50vandejarennul.nl bezoekt. Oh en als je in India woont, ben je uitgesloten van deelname hoewel we nog steeds erg benieuwd zijn naar je mening Aad.

Zet ‘m op. Trekking: 11 december.

Continue reading Indiase pompoen en… weggeef!

Noodle soup met gegrilde kip

Misosoep

Met het woord noodle soup klooi je niet. ‘Soep’ gaat ‘m niet worden, net zo min als ik ‘noedels’ door de vingers kan zien. Dus iedereen die ik in Google Analytics binnen deze site op noodle soep zie zoeken die wordt voor life geband.

Continue reading Noodle soup met gegrilde kip