Abrikozenlinzensoep

IMG_7915-abrikozenlinzensoep

Soep voor om te eten! Erbij: goed turks brood, een bakje houmous, eventueel een paar gebakken merquez worstjes of zelfs lamskoteletjes. Opeten en naar bijna-stuitjes-brekende mensen kijken buiten, vanuit je comfy homezone.

3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn
45 gram gedroogde abrikozen (iets van 10 stuks), fijngehakt
275 gram rode linzen
1 liter kippenbouillon
3 tomaten, fijn
halve theelepel tijm
halve theelepel gemalen komijn
zout en verse zwarte peper
twee eetlepels citroensap

In een soeppan de ui en abrikozen bakken in de olijfolie en na een paar minuten de knoflook erbij. Even tot geurend bakken en de linzen en de bouillon erbij: dertig minuten laten pruttelen. De tomaten erbij en op smaak brengen met tijm, komijn, zout en peper. Minuut of vijf  laten pruttelen, eventueel nog wat water erbij als het echt te dik is. Citroensap erbij en even de blender in de pan zetten.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *