Salade met broccoli, appel en noten

IMG_8020-broccoli-salade

Fris zo’n bos vol groen

Duizenden blomknopjes sterk

Kokend badje, klaar!

Bijgerecht voor 4 of hoofdgerecht voor 1

1 broccolihoofd, in kleine bloemetjes, steel geschild en in mooie plakjes
halve rode ui in dunne ringen
2 kleine harde, zurige appels, in dunne plakjes
flinke hand in een pan geroosterde walnoten of amandelen
optioneel: 1 gecarameliseerde ui

dressing:
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels boter
1 teen knoflook, gechopt
flinke snuf zout
theelepel honing
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kokend water om de boter op te lossen

Broccoli in kokend water een halve minuut blancheren en daarna snel in koud water laten afkoelen. Uit laten lekken en mixen met noten, rauwe uiringen, appel en mengen met de dressing. Op een schaal leggen en de gecarameliseerde uitjes erover leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *