Grootse, klontige billetjesboter

IMG_8200-whitebeandip

Minutenlang dreunde ik alternatieven op voor bonen. Hoop stilte dus, want je kunt er bar weinig kanten mee op. Bo-nen. Kansloos imago ook: jaren vijftig, bonnenboekje, weekvocht, dubbeldoppen, oogjes, jutenzak. In de Verenigde Staten noemen ze ze dromerig legumes. Dat helpt, bijna Frans sexy. Goed, na die minuten stil staren dus, bleek dat voor Gerben helemaal niet bonen reden tot fronsen was, maar dip. En toen dronken we nog vier wijn en verzonnen hartige Ben & Jerry-namen. Even pragmatisch: lekker uit een potje. Bovendien klaar in dezelfde tijd als dat jij je staafmixer bewapent.

Potje van 330 gram witte of bruine bonen, afgegoten en bespoeld
2 lente-ui of 1 bosui
handje parmezaan
2 tot 4 eetlepels olijfolie
verse peper, veel
zout, weinig
flinke teen knoflook
indien snobistisch aangelegd nog een eetlepel rozemarijn (zo onnodig, niet aan beginnen)

Hop. In. De. Mixer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *