Algerijnse vistajine

IMG_8102-algerijnse vistajine

Te simpel voor woorden, dit visje, maar opzienbarend. Met goed brood bijvoorbeeld, want de saus is erg sopbaar. Het is even plannen met die marinade en ploftomaten, maar da’s juist ook wel weer leuk, op zondag ofzo.

Marinade
olijfolie
klein handje verse koriander, gesneden
2 tenen knoflook
4 cm verse gember, fijn
theelepel komijnpoeder
halve theelepel korianderpoeder
snuf anijszaad (wij gebruikten stiekem venkel)
cayennepeper zoveel je durft
zout zoveel je wil
sap van een halve citroen

Rest
500 gram stevige witvis, in stukken
zwarte peper uit de molen
3 kleine tomaten of 2 normale
halve ui, gesnipperd
kleine rode paprika (echt klein, neem anders een halve), gesneden
kleine groene paprika (idem), gesneden
1 kleine aubergine in blokjes
handje ontpitte zwarte olijven, doormidden

Stap 1: preparer (twee uur vantevoren)

Twee eetlepels olijfolie in de keukenmachine met de koriander, knoflook, gember, komijn, koriander, venkel, cayenne, zout en citroensap tot een gladde saus draaien. De vis met zout en peper kruiden, in een schaal leggen en in de marinade laten badderen voor twee uur.

Oven voorverwarmen tot 175 graden. De tomaten overdwars halveren en met de snijkant naar boven in een ovenschaal zetten. Met olijfolie bestrijken, beetje zout erover en anderhalf uur bakken. Af laten koelen en grof hakken.

Stap 2: assembler (als je honger begint te krijgen)

Olijfolie in een koekenpan verwarmen. Ui en paprika toevoegen en vijf minuten bakken. Aubergine erbij en nog vijf minuten. Tomaten en olijven erbij. Op smaak brengen met peper en zout. De vis erop leggen, deksel erop en op heel laag vuur 20 minuten laten sudderen. Eventueel wat verse koriander erover. Lekker met brood of couscous.2 thoughts on “Algerijnse vistajine”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *