Bouktouf

IMG_8135-bouktouf

Groentensoepje met citroen als ondersteuner, dus prima voor dit soort zomerse dagen waarop het weer een beetje hysterisch is. Kwartiertje werk en dan heb je dit Algerijnse groentensoepje. Het soepje lijkt wel echt een minderwaardigheidscomplex te hebben, maar dat is soms juist wel lekker. Gewoon puur en eerlijk. Prima als je al de hele week vieze dingen in je hoofd hebt gestopt of de inspiratie tot alweer een salade je ontbreekt.

Goed stukje brood erbij, klaar.

Olijfolie
drie uien, gesnipperd
twee aardappelen, in blokjes
drie kleine courgettes, in blokjes
klein blikje tomatenpuree
2 citroenen, of 4 als je durft, uitgeperst
flinke hand versgesneden koriander
zout en peper naar smaak

De uien aanbraden heel langzaam 15 minuten aanbraden. Dan de aardappel, courgette, tomatenpuree erbij. Scheut water erbij totdat het net onder staat. 15 tot 20 minuten laten borrelen op medium vuur, zodat alles mushy is geworden. Koriander, citroensap en zout erbij. Even de staafmixer in de pan zetten en tot een leuke consistentie blitzen. Happy in je tummy.
One thought on “Bouktouf”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *