»

Groentecrumble

doordeweeks,groenten,lunch,salade,taart of quiche,vega — desiree // 12 December 2010

IMG_8409-groentecrumble

Op internet vliegen de kruimelrecepten je om de oren in de herfst en winter. Vaak bovenop appel, soms aardbei-rabarber, of pruimen. Die zijn heerlijk, dus die ga ik niet nog een keer hier neerzetten. Maar als je dan verlegen zit om een makkelijk groentebijgerecht, dan doe je dit. Alles wat onder de crumble zit, wordt zoet. Erbij een lekker worstje + pasta of stoofvlees + puree. Ofzoiets.

Courgette, pompoen, aubergine in grove blokken
Een paar tomaten in grove stukken
Een rode ui, in schijven
1 teen knoflook, gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
halve theelepel peper
boter voor invetten (ik heb zo’n spray, aanrader!)

Topping
60 gram bloem
4 eetlepels koude bloem, in kleine blokjes gesneden (even in de vriezer)
flinke snuf zout
flinke snuf peper
theelepel tijm uit een potje
theelepel koud water

Oven voorverwarmen tot 190 of 200 graden. Groenten, ui, tomaten, olijfolie, knoflook, peper en zout door elkaar husselen. Een ovenschaal invetten.

In een mengkom de bloem, boter, zout, peper en tijm met je handen in elkaar wrijven. In het begin is dat lastig, maar op een gegeven moment wrijf je tussen duim en wijsvinger kruimels. Niet teveel werk van maken, mag best een beetje grof zijn. De eetlepel koud water erover heen strooien en met een vork verder kruimelen.

Kruimeldeeg over de groenten strooien en 45 minuten tot een uur in de oven zetten tot de bovenkant goudbruin is.

Zo gaat het de oven in:

IMG_8400-groentecrumble


Print dit! Print dit!

0 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment