»

Handig

— desiree // 10 July 2008

conversie/maten
handigste tooltje around (tx, rua!)
1 stick of butter = 115 gram
1 pound = 450 gram
1 ounce = 28 gram
1 cup = 16 eetlepels, 250 ml
1/2 cup = 8 eetlepels
1/3 cup = 5 eetlepels + 1 theelepel
2/3 cup = 10 eetlepels + 2 theelepels
1/4 cup = 4 eetlepels
3/4 cup = 12 eetlepels
1/6 cup = 2 eetlepels + 2 theelepels
1/8 cup = 2 eetlepels
1/16 cup = 1 eetlepel

vertalingen
kale = boerenkool
collard greens = boerenkool
swiss chard = snijbiet
sirloin = entrecote
baking powder = bakpoeder
baking soda = baksoda (koop je bij de toko als bicarbonaat)
gingersnaps = bastognekoeken
tumeric = kurkuma

waar haal je wat?
gedroogde paddestoelen = Lidl (soms), grote supermarkt of toko
baking soda = suri/indische/chinese toko
tamarinde = grotere supermarkt, toko
koriander = turks winkeltje
munt = turks winkeltje
peterselie = turks winkeltje
any exotic = tampopo haarlemmerdijk (duur, maar wel alleshebbend)

alternatieven
chinese rijstwijn = sherry met een beetje suiker
graham crackers = digestive biscuitjes

bewaren
groenten invriezen
bosje peterselie: koelkast (in glas met laagje water zonder blad in ‘t water. plastic eromheen)
verse munt: in een vochtig doekje wikkelen, in plastic

moeilijke dingen makkelijk maken
mango snijden
gedroogde bonen snelweken = met water opzetten en aan de kook brengen. Direct vuur uitzetten en zo een half uur laten staan. Vervolgens in schoon water koken tot gaar

Print dit! Print dit!

1 Comment »

  1. dit is ook een handige tooltje, van cups naar grams voor bijna alles:
    http://www.gourmetsleuth.com/cookingconversions.asp

    Comment by rua — 27 March 2009 @ 8:34 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment